Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu otvoren EU info kutak

rssBookmark and Share

12.05.2016. Grad Niš

U Nišu je u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta otvoren EU info kutak. Posle otvaranja ove kancelarije u kojoj će građani moći da dobiju sve informacije vezane za put Srbije ka EU u Oficirskom domu je otvorena izložba “EU i Srbija na delu-15 godina podrške”.

U Nišu otvoren EU info kutak

„Veoma je važno da u našem gradu imamo dostupna Eu info kutak koji  će ponuditi odgovore na pitanja vezana za EU, pružati pomoć u pronalaženju informacija i uputstava o pristupu programima i fondovima Evropske unije.
Naravno i jedna ovako lepa izložba ima zadatak  da upozna građana Niša sa postupnim napretkom Srbije ka Evropi,ali i da pokaže da što bi jedan projekat rekao “Rastemo zajedno” i zajedno koračamo ka ostvarenju strateški važnog cilja naše zemlje“ rekao je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić prilikom otvaranja izložbe.
Naša zemlja je donela takođe  veoma važnu odluku – a to je da opredeljenost  i integracija ka EU bude najviši strateški cilj,koji podrazumeva i reforme i želju da se  kontinuirano radi na povećanju stepena regionalne saradnje.
Važno je reći da uz sebe imamo i Delegaciju EU u Srbiji koja pruža  podršku u svakom segment našeg  puta ka Evropskoj uniji.


#   Zoran Perišić
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima