Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу отворен фестивал "Наук није баук"

rssBookmark and Share

01.04.2016. Александар Глигоријевић

Преко 1000 људи чекало је отварање осмог фестивала „Наук није баук“.
Тачно у 10 часова, у холу Електронског факултета, велики број посетилаца поздравили су организатори, градоначелник и партнери фестивала.

festivalnauknijebauk.edu.rs
festivalnauknijebauk.edu.rs

Говор су држали Маријан Мишић, директор Гимназије „Светозар Марковић“, градоначелник града Ниша, професор доктор Зоран Перишић, Немања Ђођевић, директор Центра за промоцију науке, Драган Јанковић, декан Електронског факултета, Бобан Џунић, председник општине „Палилула“ и Невенка Бојић-Миленковић, директорка Ерсте банке.

Немања Ђорђевић је са поносом рекао како је Центар за промоцију науке увек ту да подржи лепа дешавања као што је овај фестивал, који окупља ученике и професоре. „Све што овде видите направили су ученици уз помоћ својих професора, а не људи који су професионални у својим областима и зато би требало да будемо поносни на своју децу.“, каже директор ЦПН-а.

Декан Електронског факултета говорио је о томе како окренута осмица савршено одсликава циљ овог фестивала – бесконачност. Додао је и то да је право мерило успеха фестивала „Наук није баук“, управо интересовање деце, а не нумеричке бројке које представљају број посетилаца.

Градоначелинк је захвалио свим учесницима фестивала што он изгледа овако. Поручио је свим младим, већ успешним људима, да улажу у себе јер су знање и наука карта за бољу будућност. Затим је прогласио осми „Наук није баук“ званично отвореним.

Као што смо већ најављивали, на фестивал су већ стигли многи гости из иностранства, али и из целе Србије. Ученици из Аустрије су за фестивал чули од својих професора. Желели су да виде пројекте својих другара из Србије и покажу шта су они направили. Гости из Крушевца сами су се пријавили и дошли без подршке професора. Желели су да подрже свог друга који није имао прилике да своје пројекте реализује на другом месту, а прилика му се указала управо на овогодишњем фестивалу. Сви су презадовољни што су део овог великог, интернационалног фестивала.

 

Више на..

http://www.festivalnauknijebauk.edu.rs/news/article/festival-u-punom-jeku


#   Зоран Перишић   Бобан Џунић   Електронски факултет   Светозар Марковић   председник општине   Светозар Марковић гимназија     Немања Ђорђевић   Наук није баук   Драган Јанковић   Маријан Мишић   Центар за промоцију науке   Марјан Мишић
@ProfdrPerisic @DzunicBoban @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима