Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Званично отворен девети фестивал "Наук није баук"

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2017. Јужна Србија Инфо

У присуству великог броја излагача и још већег броја посетилаца, на Електронском факултету у Нишу данас је почео девети фестивал науке „Наук није баук“.

festivalnauknijebauk.edu.rs
festivalnauknijebauk.edu.rs

Фестивал је отворио градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекавши да овај фестивал постаје својеврсни бренд  града Ниша и похвалио креативност младих људи и њихових наставника који су најбољи промотери науке.

Он је поручио да је развој науке нужан предуслов за развој привреде и развој друштва у целини и да ће се локална самоуправа потрудити да обезбеди још више услова за све оне који желе да се науком баве јер нам је циљ да младе људе задржимо у граду, да овде раде, стварају и живе са својим породицама.“Ми крећемо са првом фазом изградње научно-технолошког парка која се одвија кроз инвестицију вредну 50 милиона динара и која подразумева изградњу Студентског креативног центра управо овде. Ту ће сви студенти, ученици средњих школа и уопште сви они који су талентовани и желе да се баве науком моћи да се баве иновативним стварима, да размењују искуства и идеје. Након тога нас очекују још две фазе изградње и верујем да ће након тога Ниш заиста имати све неопходне савремене услове за развој науке“, поручио је градоначелник.

Директор гимназије "Светозар Марковић", Др Маријан Мишић је скренуо пажњу на дугогодишњу традицију манифестације. Они који нису могли да присуствују прате отварање преко лајвстрим-а на сајту фестивала. Захвалио се свима на пруженој подршци без које фестивал не би могао да напредује и постане један од највећих и најпознатијих фестивала науке широм земље.


#   Ниш   Дарко Булатовић   Електронски факултет   Светозар Марковић   Светозар Марковић гимназија   локална самоуправа   Наук није баук   Маријан Мишић   Марјан Мишић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима