Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу се убрзано подижу бедеми ради заштите од поплаве

rssBookmark and Share

Прокупље 12.03.2016.

Општина Прокупље ангажовала је све расположиве снаге на подизању заштитног бедема на реци Топлици у ромском насељу Мала Губа и у Липарској улици, где се поред стамбених објеката, штите и производне хале фабрике Леони.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Према речима председника Општине Прокупље и команданта Штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље Мирољуба Пауновића ова насеља су била најугроженија у пролећним поплавама 2014. године а подизањем бедема биће заштићено око 200 домаћинстава.

–  У складу са најавом Републичког хидрометеоролошког завода  да се вечерас и током наредног дана очекују обилне падавине, Општински штаб за ванредне ситуације Општине Прокупље ангажовао је људство и механизацију, како би се подигли заштитни бедеми од поплава. Уколико наредних дана дође до изливања Топлице  заштитићемо пре свега људске животе али и материјална добра – рекао је Пауновић и додаје да се насеље Мала Губа брани иако су куће нелегално изграђене и налазе се уз саму Топлицу у кориту за велику воду.

Пауновић је нагласио да су данас у акцији  на заштити од поплава ангажоване машине али и  радници јавних предузећа и установа, као и установа културе са подручја општине Прокупље и припадници јединица за ванредне ситуације  Прокупље. Велику помоћ пружили су и житељи насеља која се штите а  посебно је нагласио да данас  у изградњи бедема учествује и велики број волонтера.

Радници Јавног комуналног предузећа  „Хаммеум“ су од проглашења ванредне ситуације даноноћно ангажовани, реализујући активности које пре свега имају за циљ заштиту грађана и њихове имовине.

Директор ЈКП „Хаммеум“ истиче да је 152 радника и целокупна механизација овог предузећа  ангажована ових дана на припреми џакова са песком и подизању бедема.

– Наши радници најпре су подигли заштиту око Градског гробља  од 1100 џакова, затим смо данас на кризне тачке доставили још око 1000 џакова са песком и настављамо рад на пуњењу још џакова – објаснио је директор Симоновић и навео да је за сада искоришћено око 60 тона песка, али да уколико то буде потребно стићи ће и нове количине.

Извор: Топличке вести


#   Прокупље   поплава   одбрана   Мирољуб Пауновић   Леони   штаб за ванредне ситуације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима