Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У СРХЦ почела Међународна спасилачка вежба

rssBookmark and Share

Ниш 26.06.2019. Јужна Србија Инфо

У Српско руском хуманитарном центру у Нишу означен је почетак Међународне вежбе у области управљања последицама ванредних ситуација „СРБИЈА 2019“.

У СРХЦ почела Међународна спасилачка вежба

Вежбу  заједнички организују Министарство унутрашњих послова Србије и Министарство за ванредне ситуације  Руске Федерације, уз учешће око 700 представника спасилачких јединица из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Мађарске, Турске, Кубе и Руско-јерменског хуманитарног центра. Они ће у наредна три дана на више локација у Нишу и околини демонстрирати обученост и опремљеност за деловање у случајевима ванредних околности и елементарних непогода.

Церемонији почетка вежбе присуствовали су Заменик министра за цивилну одбране и ванредне ситуације Русије Александар Чупријан и државни секретар МУПа Србије Милосав Миличковић који су указали на значај превенције, заједничких вежби и обука, имајући у виду променљиве временске услове, климатске промене, као и изазове с којима се суочавамо и који, како је речено, не познају државне и административне границе.

Свечаној церемонији присуствовали су и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и његов заменик Милош Банђур, као и велики број високих званичника МУП-а Србије, Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије, али и Горске службе спасавања, Црвеног крста и других хуманитарних организација и специјализованих јединица из Србије и земаља окружења.

Након свечане церемоније приказана је и показна вежбу припадника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Министарства за ванредне ситуације Русије, а наредних дана специјализоване екипе демонстрираће своје вештине и увежбаност и оспособљеност на више локација у Нишу и околини.


#   Ниш   жандармерија   Дарко Булатовић   Милош Банђур   вежба   Руски спасиоци   РСХЦ Руски хуманитарни центар   сектор за ванредне ситуације   горска служба   државни секретар   спасилачко ватрогасне службе
@DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима