Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U SRHC počela Međunarodna spasilačka vežba

rssBookmark and Share

Niš 26.06.2019. Južna Srbija Info

U Srpsko ruskom humanitarnom centru u Nišu označen je početak Međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019“.

U SRHC počela Međunarodna spasilačka vežba

Vežbu  zajednički organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstvo za vanredne situacije  Ruske Federacije, uz učešće oko 700 predstavnika spasilačkih jedinica iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Mađarske, Turske, Kube i Rusko-jermenskog humanitarnog centra. Oni će u naredna tri dana na više lokacija u Nišu i okolini demonstrirati obučenost i opremljenost za delovanje u slučajevima vanrednih okolnosti i elementarnih nepogoda.

Ceremoniji početka vežbe prisustvovali su Zamenik ministra za civilnu odbrane i vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijan i državni sekretar MUPa Srbije Milosav Miličković koji su ukazali na značaj prevencije, zajedničkih vežbi i obuka, imajući u vidu promenljive vremenske uslove, klimatske promene, kao i izazove s kojima se suočavamo i koji, kako je rečeno, ne poznaju državne i administrativne granice.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i njegov zamenik Miloš Banđur, kao i veliki broj visokih zvaničnika MUP-a Srbije, Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije, ali i Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija i specijalizovanih jedinica iz Srbije i zemalja okruženja.

Nakon svečane ceremonije prikazana je i pokazna vežbu pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije, a narednih dana specijalizovane ekipe demonstriraće svoje veštine i uvežbanost i osposobljenost na više lokacija u Nišu i okolini.


#   Niš   žandarmerija   Darko Bulatović   Miloš Banđur   vežba   Ruski spasioci   RSHC Ruski humanitarni centar   sektor za vanredne situacije   gorska služba   državni sekretar   spasilačko vatrogasne službe
@DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima