Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Сврљигу угрожено 20 села – помаже и војска

rssBookmark and Share

05.02.2012. Марко Миладиновић

Шефови оперативних тимова - одговорна и стручна лица за заштиту од снега и спасавање, на данашњој седници штаба за ванредне ситуације, поднели извештаје о тренутном стању на територије општине Сврљиг. Данашњем састанку Штаба присуствовали су представници ЈП Дирекције за изградњу, ватрогасно спасилачке екипе, полиције, електродистрибуције, здравства, просвете и стручних служби општинске управе.

У Сврљигу угрожено 20 села – помаже и војска

По речима директора ЈКСП Сврљиг Игора Давидовића - шефа оперативног тима, снег који је нападао у току ноћи створио је нове проблеме. Путеви су непроходни до чак двадесет села, а ми чинимо изузетне напоре да све очистимо и путеве оспособимо за саобраћај казао је Давидовић и додао да су од данас алармиране и војне снаге које својим специјализованим возилима пробијају сметове и до најугроженијих житеља.

Због елементарне непогоде и веома озбиљног стања данас је одлучено да се уведе активно дежурство у општинској управи. Дежурство за задатак има да надлежне-мобилне екипе које су на терену обавештава о новонасталим ситуацијама и проблемима на путу. Из Штаба апелују да грађанима којима је потребна помоћ одмах јаве на телефон 018/821-018.

Председник Штаба је искористио је прилику и позвао све грађане и мештане сврљишких села да се активно укључе у чишћењу снега где је то најнеопходније. Такође наложено је и месним заједницама да формирају своје штабове и дежурне људе и на тај начин прискоче у помоћ људима који су дано-ноћно на терену.

Због последица елементарне непогоде, снежних падавина и хладног времена, по препоруци Министарства просвете, настава у средњој и основној школи као и у вртићу обустављена је до 10. Фебруара, реченео је на данашњем заседању.

 


#   саобраћај   село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима