Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању почиње изградња регионалног Центра за ванредне ситуације

rssBookmark and Share

Врање 26.12.2017. Јужна Србија Инфо

У присуству Бобана Стевановића, заменика начелника Сектора за ванредне ситуације и Саше Ранчића, начелника Сектора ватрогасно-спасилачких јединица одржана је седница Градског штаба за ванредне ситуације.

У Врању почиње изградња регионалног Центра за ванредне ситуације

Седници је председавао градоначелник и командант др Слободан Миленковић, и на којој је разматрана и усвојена информација о изградњи Регионалног центра за ванредне ситуације. У уводном излагању, градоначелник Миленковић, је истакао да се ради о веома значајном пројекту који је обухваћен и Планом капиталних инвестиција.

,,Регионални центар биће изграђен између ,,Еко пумпе" и Врањске реке, на парцели површине 1,2 хектара и имаће  три спрата. Поред централног, постојаће и објекти за цивилну и превентивну заштиту, транспорт, за тренинг ватрогасно-спасилачких јединица, за управљање ризиком, као и свеобухватни центар ради прикупљања свих релеватних података и информација. Изградња почиње наредне и трајаће три године. Процењена вредност је 500 милиона динара, а са неопходном опремом 800 милиона", рекао је градоначелник др Миленковић захваљујући се запосленима у Канцеларији за локални економски развој на пруженој подршци у припреми пројекта. О значају изградње Регионалног центра за ванредне ситуације говорио је Бобан Стевановић, заменик начелника Сектора за ванредне ситуације.,,Могу слободно рећи да је Врање прави пример у смислу озбиљног и одговорног приступа, када је у питању систем заштите и спасавања. То је Министарство унутрашњих послова препознало приликом опредељивања средстава, тим пре што се и Врање налази готово на самом Коридору 10. Реализацијом једног оваквог великог пројекта створиће се далеко бољи услови за реаговање у ванредним ситуацијама,смањиће се време интервенције и омогућити подршка суседним општинама. Једном речју, Врање и Пчињски управни округ добијају објекат по европским стандардима, који је од велике важности и са економског аспекта", нагласио је Стевановић. Присутнима се обратио и Ведран Ташковић, начелник Одељења за ванредне ситуације захваливши се градоначелнику и надлежним градским службама на агилности у припремању свих докумената за изградњу Регионалног центра за ванредне ситуације.,, Локација где ће се налазити објекат је идеална, за реаговање у самом граду, али и пружању помоћи суседним општинама. Кадровска и техничка опремљеност допринеће да постигнемо тзв. ,,златни минут" и да благовремено интервенишемо у ванредним ситуацијама, и на тај начин заштитимо људе и имовину", нагласио је Ташковић.   


#   Врање   изградња   Слободан Миленковић   штаб за ванредне ситуације   сектор за ванредне ситуације   Центар за ванредне ситуације   Бобан Стевановић   Ведран Ташковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима