Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању пуштена у рад трафостаница вредна 20 милиона евра

rssBookmark and Share

Врање 04.02.2015. Јужна Србија Инфо

У Врању је данас пуштена у рад нова трафостаница Врање 4, у коју је уложено 20,5 милиона евра и која ће обезбедити квалитетно снабдевање потрошача југоисточне Србије електричном енергијом на дужи временски рок.

Фото Танјуг
Фото Танјуг

Трафостаницу у селу Доње Требешиње код Врања, пустио је министар рударства и енергетике Александар Антић, у присуству Мајкла Девенпорта, директора Електромреже Србије Николе Петровића и рукводства Врања.

Антић је подвукао да је реч о капиталном објекту, значајном не само за овај крај већ и за регион, који ће омогућити привредни развој овог подручја, отварање нових радних места и привлачење инвеститора.

Министар Антић је подвукао да је овај енергетски објекат део нове електро интерконекције између Србије и Македоније, нагласивши да ће ова трафостаница, уз планирани трансбалкански коридор, допринети испуњењу циља да Србије да постане регионални лидер у области електро нергетике.


#   Врање   ЕПС   Зоран Антић   Мајкл Девенпорт   Александар Антић   енергетика   трафо станица   Никола Петровић   Доње Требешиње   Град Врање     Електромреже
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима