Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Vranju puštena u rad trafostanica vredna 20 miliona evra

rssBookmark and Share

Vranje 04.02.2015. Južna Srbija Info

U Vranju je danas puštena u rad nova trafostanica Vranje 4, u koju je uloženo 20,5 miliona evra i koja će obezbediti kvalitetno snabdevanje potrošača jugoistočne Srbije električnom energijom na duži vremenski rok.

Foto Tanjug
Foto Tanjug

Trafostanicu u selu Donje Trebešinje kod Vranja, pustio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u prisustvu Majkla Devenporta, direktora Elektromreže Srbije Nikole Petrovića i rukvodstva Vranja.

Antić je podvukao da je reč o kapitalnom objektu, značajnom ne samo za ovaj kraj već i za region, koji će omogućiti privredni razvoj ovog područja, otvaranje novih radnih mesta i privlačenje investitora.

Ministar Antić je podvukao da je ovaj energetski objekat deo nove elektro interkonekcije između Srbije i Makedonije, naglasivši da će ova trafostanica, uz planirani transbalkanski koridor, doprineti ispunjenju cilja da Srbije da postane regionalni lider u oblasti elektro nergetike.


#   Vranje   EPS   Zoran Antić   Majkl Devenport   Aleksandar Antić   energetika   trafo stanica   Nikola Petrović   Donje Trebešinje   Grad Vranje     Elektromreže
@EPSsnabdevanje @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima