Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Учи другачије" и фестивал "Наук није баук" 1. и 2. априла

rssBookmark and Share

29.03.2016. Јужна Србија Инфо

Ученици и професори Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу, идејни творци фестивала "Наук није баук", најавили су одржавање ове манифестације за 1. и 2. април у холу Електронског факултета, такође у Нишу.

Фото: Фејсбук
Фото: Фејсбук

Свој циљ, промовисање науке међу младима на југу Србије, подизање свести младих људи о неопходности образовања и стручног усавршавања, као и интеграција младих научника Србије у европске и светске академске токове, Гимназија „Светозар Марковић“ показује и седми пут. Промовисањем науке међу младима у локалној заједници и мобилисањем свих расположивих ресурса у остваривању тог циља, жели да буде део националне стратегије научног и технолошког развоја. У том смислу, циљ је да на локалном и регионалном нивоу подржи развијање највиших друштвених и академских вредности, формирање, квалитет и очување интелектуалног потенцијала Србије, као и његову афирмацију у региону и на међународној сцени уопште.

Назив и мото овогодишњег пролећног научног фестивала је „Учи другачије“, што јесте циљ и тежња овог фестивала, да се промовисање науке кроз занимљиве, едукативне, интерактивне садржаје, приближи ученицима и покаже да "Наук није Баук".

Из Гимназије кажу да ове године очекују рекордан број учесника и посетилаца, 80 поставки са 1000 учесника и око 30.000 посетилаца.

Припремају се и многа изненађења и иновације...

Више на...

http://festivalnauknijebauk.edu.rs/


#   фестивал   Електронски факултет   Светозар Марковић   Светозар Марковић гимназија   Наук није баук   Учи другачије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима