Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Uči drugačije" i festival "Nauk nije bauk" 1. i 2. aprila

rssBookmark and Share

29.03.2016. Južna Srbija Info

Učenici i profesori Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu, idejni tvorci festivala "Nauk nije bauk", najavili su održavanje ove manifestacije za 1. i 2. april u holu Elektronskog fakulteta, takođe u Nišu.

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Svoj cilj, promovisanje nauke među mladima na jugu Srbije, podizanje svesti mladih ljudi o neophodnosti obrazovanja i stručnog usavršavanja, kao i integracija mladih naučnika Srbije u evropske i svetske akademske tokove, Gimnazija „Svetozar Marković“ pokazuje i sedmi put. Promovisanjem nauke među mladima u lokalnoj zajednici i mobilisanjem svih raspoloživih resursa u ostvarivanju tog cilja, želi da bude deo nacionalne strategije naučnog i tehnološkog razvoja. U tom smislu, cilj je da na lokalnom i regionalnom nivou podrži razvijanje najviših društvenih i akademskih vrednosti, formiranje, kvalitet i očuvanje intelektualnog potencijala Srbije, kao i njegovu afirmaciju u regionu i na međunarodnoj sceni uopšte.

Naziv i moto ovogodišnjeg prolećnog naučnog festivala je „Uči drugačije“, što jeste cilj i težnja ovog festivala, da se promovisanje nauke kroz zanimljive, edukativne, interaktivne sadržaje, približi učenicima i pokaže da "Nauk nije Bauk".

Iz Gimnazije kažu da ove godine očekuju rekordan broj učesnika i posetilaca, 80 postavki sa 1000 učesnika i oko 30.000 posetilaca.

Pripremaju se i mnoga iznenađenja i inovacije...

Više na...

http://festivalnauknijebauk.edu.rs/


#   festival   Elektronski fakultet   Svetozar Marković   Svetozar Marković gimnazija   Nauk nije bauk   Uči drugačije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima