Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Удовичић: Циљ jе смањење незапослености младих

rssBookmark and Share

12.08.2014. Танјуг

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић рекао jе данас у Нишу да jе циљ смањење незапослености младих и да jе решавање тог проблема мултисекторско питање.

Удовичић: Циљ jе смањење незапослености младих

Удовичић jе, на обележавању Mеђународног дана младих у Нишу, позвао приватне компаниjе да се укључе у решавање незапослености младих.

Удовичић се заложио за решавање проблема младих, а не само да се ти проблеми констатуjу.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао jе да jе таj град на добром путу да безбедност младих буде много боља и другачиjа у односу на остатак Србиjе.

Перишић jе рекао да jе на пад нивоа безбедности утицала и економска ситуациjа и све оно што jе Србиjа преживела претходних година.

Oн jе напоменуо да се у граду доста чини на реализациjи Aкционог плана безбедности и да jе комунална полициjа много активниjа у контроли угоститељских обjеката и њиховог радног времена.

Удовичић и Перишић учествовали у панел дискусиjи "Брига о младима: децентрализациjа (не)одговорности".

Панел дискусиjа организована jе поводом 12. августа - Mеђународног дана младих коjи се у Србиjи обележава од 2007. године.

Скуп jе организовала Kровна организациjа младих Србиjе.

Удовичић и Перишић су пре одржавања панела поделили уговоре о финансирању и суфинансирању омладинских проjеката на основу конкурса коjи jе расписао град.

Oд 43 пристигла проjекта одабрано jе 20, а за те намене издвооjено jе три милиона динара, речено jе приликом уручивања уговора.

 


#   Вања Удовичић   незапосленост   Зоран Перишић   Mеђународни дан младих
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима