Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уговор о градњи аквапарка неће бити раскинут

rssBookmark and Share

24.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Уговор између града Ниша и мешовите српско-италијанске фирме Италнис група о куповини земљишта код Нишке Бање за изградњу аквапарка неће бити раскинут, а рок за плаћање обавеза инвеститора биће продужен, речено је у кабинету градоначелника Ниша Милоша Симоновића.

Уговор о градњи аквапарка неће бити раскинут

Управа за имовину у Нишу покренула је поступак за раскид уговора са фирмом Италнис који је потписан децембра 2010. године.

"Иницијатива је стигла до градоначелника, али такви уговори се не раскидају тако олако, јер се ради о великим инвестицијама. И раније је било проблема али је град настојао да се све то реши, како ни један инвеститор не би отисао из града", речено је у кабинету градоначелника.

Италнис група купила је локацију од 15 хектара за 780 динара по квадратном метру, односно за 1,2 милиона евра, и обавезала се да ће у неколико фаза и року од пет година саградити велики туристичко-рекреациони центар с хотелским комплексом и аквапарком.

Рок за почетак радова био је октобар 2011. године, али је продужен на захтев инвеститора.

Италнис група је била у обавези да до 12. маја плати Дирекцији за изградњу града Ниша 26,7 милиона динара за комуналне трошкове, односно за уређење грађевинског земљишта.


#   уговор   Управа за имовину
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима