Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Умеће такмичара на "Хуманитарној тортијади" измамило осмехе оних којима је наша помоћ неопходна (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 23.02.2019. Јужна Србија Инфо

Данас је у нишком Дому Војске одржана 11. Међународна хуманитарна изложба и такмичење у спремању торти и славских колача, у организацији Уније занатлија и предузетника регион Јужна Србије.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Мале слатке и укусне радости припале су удружењима особа са инвалидитетом и специјалним образовним и васпитним установама.

Такмичари из Македоније, Словеније, Лесковца, Јагодине, Крушевца, Зајечара, Сврљига, Нишке Бање, Ниша, показали су укусне и на око фантастичне креације торти и славских колача. 

Манифестацију је отворио Срећко Докић, организатор и председник УЗП регион Јужна Србија.

Слаткиши су подељени, онима којима је то најпотребније, а то су управо деца у установи "Мара", школи 14. октобар и школи за децу са посебним потребама "Бубањ", Нишкој епархији, удружењима Јасмине Барац и др, а славски колачи Нишкој епархији.

Похвале од жирија и новинара за све учеснике, а посебно за "креацију" торте, инспирисану Нишом и његовим историјским споменицима и културним наслеђем.

 

 


#   Ниш   Јужна Србија регион   хуманитарна акција   посебне потребе   Унија занатлија   Срећко Докић   славски колач   Тортијада   особа са инвалидитетом
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима