Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umeće takmičara na "Humanitarnoj tortijadi" izmamilo osmehe onih kojima je naša pomoć neophodna (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 23.02.2019. Južna Srbija Info

Danas je u niškom Domu Vojske održana 11. Međunarodna humanitarna izložba i takmičenje u spremanju torti i slavskih kolača, u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika region Južna Srbije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Male slatke i ukusne radosti pripale su udruženjima osoba sa invaliditetom i specijalnim obrazovnim i vaspitnim ustanovama.

Takmičari iz Makedonije, Slovenije, Leskovca, Jagodine, Kruševca, Zaječara, Svrljiga, Niške Banje, Niša, pokazali su ukusne i na oko fantastične kreacije torti i slavskih kolača. 

Manifestaciju je otvorio Srećko Dokić, organizator i predsednik UZP region Južna Srbija.

Slatkiši su podeljeni, onima kojima je to najpotrebnije, a to su upravo deca u ustanovi "Mara", školi 14. oktobar i školi za decu sa posebnim potrebama "Bubanj", Niškoj eparhiji, udruženjima Jasmine Barac i dr, a slavski kolači Niškoj eparhiji.

Pohvale od žirija i novinara za sve učesnike, a posebno za "kreaciju" torte, inspirisanu Nišom i njegovim istorijskim spomenicima i kulturnim nasleđem.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Južna Srbija region   humanitarna akcija   posebne potrebe   Unija zanatlija   Srećko Dokić   slavski kolač   Tortijada   osoba sa invaliditetom
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima