Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро бесплатне акције Телекома

rssBookmark and Share

17.09.2011. Аutor : Agencija TANJUG

Директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић изјавио је да поделу бесплатних акција Телекома треба очекивати ускоро, пошто је та државна институција завршила све техничке и припремне радње које претходе изласку на Београдску берзу

Ускоро бесплатне акције Телекома

Директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић изјавио је данас у Београду да поделу бесплатних акција "Телекома Србије" треба очекивати ускоро пошто је та државна институција завршила све техничке и припремне радње које претходе изласку поменуте компаније на Београдску берзу.

Директор Цветковић је у изјави Тањугу нагласио да преостаје још да органи управе "Телекома Србије" спроведу неопходне процедуре, односно усвоје за то предвиђена акта.

-Агенција за приватизацију је завршила све техничке припреме за поделу акција 'Телекома'. Оно што још предстоји јесте да управни органи "Телекома" спроведу још неке процедуре, после чега ће бити омогућено грађанима да добију те акције у свој посед и да са њима слободно располажу, рекао је Цветковић.

Директор Агенције за приватизацију је истакао да ће тржисте капитала дати одговор колика је вредност акција "Телекома" у овом моменту.

По Цветковићу, неке процене колико једна акција може да вреди се могу дати на основу процењене вредности која је за 51 одсто капитала "Телекома" износила 1,4 милијарди евра, као и цене коју је дао понуђач на тендеру за продају националног телеоператера "Телеком Аустрија", 950 милиона евра за 51 одсто капитал и 450 милиона евра за инвестиције).

-Сасвим извесно да ће акције 'Телекома' бити вредне и да ће њихова вредност расти, тако да у том погледу очекујем да ће то бити једна од најквалитетнијих и најликвиднијих хартија које грађани могу да располажу, оценио је Цветковић.


#     Агенција за приватизацију
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима