Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен директор лесковачке болнице - наместио тендер за набавку хигијенских средстава

rssBookmark and Share

Лесковац 07.02.2019. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а - Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу и Безбедносно- информативном агенцијом ухапсили су три особе због постајања основа сумње да су извршиле више коруптивних кривичних дела.

Ухапшен директор лесковачке болнице - наместио тендер за набавку хигијенских средстава

Ухапшени су директор Опште болнице у Лесковцу Небојша Димитријевић (1965) због постајања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, овлашћено лице  предузећа „Transly“ Д. С. (1975) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем подстрекавањем и запослена у Општој болници у Лесковцу М. М. (1963) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се, да је Д.С. подстрекивао Димитријевића да измени документацију у јавној набавци за услуге одржавања хигијене у Општој болници у Лесковацу, како би „Transly“ и „Respekt legal“ фирме из Београда, испуниле услове предвиђене јавном набавком, а затим и добиле овај посао.

Димитријевић се сумњичи да је користећи свој службени положај посредовао да М. М. као члан комисије за јавну набавку у овој болници, без претходног писаног захтева понуђача, измени конкурсну документацију како би „Transly“ и „Respekt legal“ ставила у повлашћени положај у односу на друге понуђаче за услуге одржавања хигијене.
 
Претресом куће осумњиченог Н. Д. пронађено је и одузето 22.200 евра, 3.500 швајцарских франака и 400 америчких долара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


#   Лесковац   хапшење     МУП РС   Небојша Димитријевић   злоупотреба службеног положаја   ПУ Лесковац   кривично дело   Општа болница Лесковац   Јавна набавка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима