Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen direktor leskovačke bolnice - namestio tender za nabavku higijenskih sredstava

rssBookmark and Share

Leskovac 07.02.2019. Južna Srbija Info

Pripadnici MUP-a - Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom uhapsili su tri osobe zbog postajanja osnova sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšen direktor leskovačke bolnice - namestio tender za nabavku higijenskih sredstava

Uhapšeni su direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević (1965) zbog postajanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice  preduzeća „Transly“ D. S. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M. M. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se, da je D.S. podstrekivao Dimitrijevića da izmeni dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ firme iz Beograda, ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

Dimitrijević se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M. M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.
 
Pretresom kuće osumnjičenog N. D. pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


#   Leskovac   hapšenje     MUP RS   Nebojša Dimitrijević   zloupotreba službenog položaja   PU Leskovac   krivično delo   Opšta bolnica Leskovac   Javna nabavka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima