Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Repetirao pištolj i pretio medicinskim sestrama u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 18.09.2016. RTS, Južna Srbija Info

Tridesetogodišnji muškarac repetirao je pištolj i pretio medicinskim sestrama u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, potvrđeno je RTS-u u Urgentnom centru.

novosti.rs
novosti.rs

Muškarac nije bio zadovoljan načinom kako je pregledan njegov brat koji je pre toga zbrinut u Urgentnom centru nakon tuče u jednom od leskovačkih kafića. Napadač uhapšen.

Incident u Urgentnom centru u Leskovcu dogodio se jutros nešto posle pet časova. Posle tuče u kafiću, u Urgentni centar primljen je jedan mladić, gde mu je pružena pomoć. Povređeni mladić je pozvao brata koji je tražio dodatne preglede, a kako nije bio zadovoljan odgovorom na taj zahtev, izvadio je pištolj, javlja dopisnik RTS-a.

Reč je o startnom pištolju za koji nije potrebna dozvola.

Prema rečima jednog očevica, muškarac je mahao pištoljem po Urgentnom centru uz pretnju "da će sve pobiti".

"Nastala je opšta bežanija, svi smo pobegli gde je ko stigao. Ne znam šta se desilo sa sestrom, ali ja sam već satima pod bensedinima", kazao je sagovornik za Betu.

Kada je čuo da dolazi policija, muškarac sa pištoljem se sakrio u nekom od bolničkih hodnika, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević rekao je da ovo nije prvi napad na lekare, ali da je jedan od "najžešćih", da je šokiran tim događajem, a da su lekari i sestre prošli kroz pakao zbog čega su veoma uplašeni.

Dimitrijević je objasnio da je traženo da povređenog mladića pregleda lekar službe ORL, a kada mu je saopšteno da lekar dolazi ujutru u sedam sati, pozvao je brata koji je startnim pištoljem pretio osoblju. 

"Ovako nešto ne sme da se dešava, mora da se pronađe način da se osoblje zaštiti, neki dodatni vid obezbeđenja, bilo uz pomoć resornog ministarstva ili grada. Za sada ću tražiti od policije ekipu da dežura ispred centra", kazao je Dimitrijević.

Portparol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković potvrdio je da se incident dogodio i da je istraga u toku.


#   Leskovac   hapšenje   Boban Zdravković   Nebojša Dimitrijević   oružje   PU Leskovac   pretnja   Urgentni centar   Opšta bolnica Leskovac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima