Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Услед изливања реке Топлице и даље ванредна ситуација у општини Куршумлија

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.01.2023. Јужна Србија Инфо

Услед обилних кишних падавина, у послеподневним часовима дана 19.01.2023. године, на територији општине Куршумлија и немогућности прихвата воде својих притока, Луковске реке, Штавске реке и бујичних потока, дошло је до изливања реке Топлице.

Услед изливања реке Топлице и даље ванредна ситуација у општини Куршумлија

Најпре су  најкритичније локације биле од ушћа Бањске у Топлице узводно током реке Топлице, да би се касније прошириле и низводно. Дошло  је до плављења пољопривредног земљишта у селима Влахиња, Перуника, Жуч, Данковиће. Обустављен је саобраћај на путу Куршумлија – Луковска Бања од Мерћеза, место Гужвеник. Непроходан је пут за село Магово, Селова – заселак Даниловићи, Данковиће – заселак  Судимци, Пачарађа – заселак Аџовићи, пут за Љутову – преплављен је  мост. У насељу Расадник дошло је до изливања реке при чему су поплављени стамбени објекти. Испод моста код Електродистрибуције, река се излила у двориште објекта Електродистрибуције при чему је угрожен и сам објекат. На истој локацији низводно угрожени су стамбени  објекти.

Штаб за ванредне ситуације, на предлог чланова, и на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације на подручју угроженом опасношћу изазваном обилним кишним падавинама, предлажио је Председнику општине да прогласи ванредну ситуацију на целој територији општине Куршумлија.

Штаб ће редовно информисати и обавештавати становништво и јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање, као и о престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена.


#   Куршумлија   поплава   ванредна ситуација   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима