Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Usled izlivanja reke Toplice i dalje vanredna situacija u opštini Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.01.2023. Južna Srbija Info

Usled obilnih kišnih padavina, u poslepodnevnim časovima dana 19.01.2023. godine, na teritoriji opštine Kuršumlija i nemogućnosti prihvata vode svojih pritoka, Lukovske reke, Štavske reke i bujičnih potoka, došlo je do izlivanja reke Toplice.

Usled izlivanja reke Toplice i dalje vanredna situacija u opštini Kuršumlija

Najpre su  najkritičnije lokacije bile od ušća Banjske u Toplice uzvodno tokom reke Toplice, da bi se kasnije proširile i nizvodno. Došlo  je do plavljenja poljoprivrednog zemljišta u selima Vlahinja, Perunika, Žuč, Dankoviće. Obustavljen je saobraćaj na putu Kuršumlija – Lukovska Banja od Merćeza, mesto Gužvenik. Neprohodan je put za selo Magovo, Selova – zaselak Danilovići, Dankoviće – zaselak  Sudimci, Pačarađa – zaselak Adžovići, put za Ljutovu – preplavljen je  most. U naselju Rasadnik došlo je do izlivanja reke pri čemu su poplavljeni stambeni objekti. Ispod mosta kod Elektrodistribucije, reka se izlila u dvorište objekta Elektrodistribucije pri čemu je ugrožen i sam objekat. Na istoj lokaciji nizvodno ugroženi su stambeni  objekti.

Štab za vanredne situacije, na predlog članova, i na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom obilnim kišnim padavinama, predlažio je Predsedniku opštine da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Kuršumlija.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.


#   Kuršumlija   poplava   vanredna situacija   Toplica reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima