Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija u Prokuplju zbog poplava, evakuisano više od 70 ljudi

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.03.2018. RTS, Južna Srbija Info

Zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata u Prokuplju proglašena vanredna situacija. Najteža je u naselju Guba, odakle je do sada evakuisano oko 75 ljudi, prenoso RTS.

RTS: screeneshot
RTS: screeneshot

Naglo toplenje snega i kiša, koja je padala sve do jutros, doprineli su da Toplica premaši nivo redovne odbrane od poplava i izlije se u Prokuplju na nekoliko kritičnih mesta.

Najteža je situacija u naselju Guba, gde je voda prodrla u desetak kuća i odakle je do sada evakuisano oko 75 ljudi.

Ugroženi od poplava smešteni su u novootvorenom prihvatnom centru, u sali Sokolane, gde im je obezbeđena hrana, a po potrebi i medicinska nega.

Zbog novonastale situacije, u stalnom je zasedanju Štab za vanredne situacije opštine Prokuplje, mobilisani su svi kapaciteti javnih preduzeća, a na raspolaganju je i veliki broj volontera, koji su spremni da se uključe u zaštitu od poplava.

Nivo reke Toplice, u gornjem toku za poslednjih dvanaest sati porastao je za petnaest centimetara i ima tendenciju daljeg rasta, tako da je sasvim izvesno da će problema i dalje biti, naročito u toku kroz Prokuplje i nizvodno.


#   Prokuplje   Toplica reka   poplava   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   Toplica reka   Aleksandar Simonović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima