Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успех нишких информатичара на информатичкој Балканијади

rssBookmark and Share

18.08.2014. НТВ

Нишлије Марко Станковић и Иван Стошић, ученици Гимназије „Светозар Марковић”, освојили су златне медаље на информатичкој Балканијади у Турској.

Успех нишких информатичара на информатичкој Балканијади

Ови млади људи су тиме још једном показали да су међу најбољим информатичарима у земљи. Иначе, српски тим на овом такмичењу освојио је четири медаље – два злата и две бронзе.

Иван и Марко су се недавно вратили са олимпијаде на Тајланду где су освојили сребро и бронзу, док су на Балканијади поновили прошлогодишњи успех када су, такође, освојили две златне медаље. Један од такмичара, Иван, каже да му припреме нису тешко пале, јер обожава информатику, па је тако уписао и департман за информатику Природно-математичког факултета.

И поред великих успеха на такмичењима светског ранга, Иван је један од ретких који су одлучили да студије наставе у свом граду.

Иначе, занимљиво је да је младе нишке таленте за такмичења припремао Никола Милосављевић, који је и сам некада био такмичар, али и ученик Гимназије “Светозар Марковић”. Директорка школе Олга Драгојловић каже да је изузетно поносна на њихове резултате и да је веома задовољна што су ови млади људи још једном показали какве таленте ова гимназија има.

 

 


#   гимназија   информатика   Светозар Марковић   Светозар Марковић гимназија   Марко Станковић   Иван Стошић   Олга Драгојловић   златне медаље   Никола Милосављевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима