Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Усвојене оштрије мере – од уторка рад кафића, тржних центара и других објеката до 18 часова

Bookmark and Share

21.11.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Влада Србије прописала је нове мере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру па наредних десет дана, а прва од њих је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване ковидом 19. Примена свих мера почиње од уторка, 24. новембра.

Нове противепидемијске мере су:

– Скраћење радног времена до 18.00 ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

 Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

 Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа, у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 квадратна метра по особи).

 Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

 Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

– Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Влада наводи да су мере орочене на период од 10 дана и да ће бити изнова размотрене у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

"Влада користи и ову прилику да још једном замоли и најснажније апелује на све грађанe да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима. Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља", наводи се у саопштењу.

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   угоститељски објекат   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима