Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Usvojene oštrije mere – od utorka rad kafića, tržnih centara i drugih objekata do 18 časova

Bookmark and Share

21.11.2020. RTS, Južna Srbija Info

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19. Primena svih mera počinje od utorka, 24. novembra.

Nove protivepidemijske mere su:

– Skraćenje radnog vremena do 18.00 restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

 Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

 Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

 Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

 Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Vlada navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

"Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja", navodi se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Vlada Republike Srbije   ugostiteljski objekat   privremene mere   krizni štab   Koronavirus
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima