Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Утврђен вишак наставника

rssBookmark and Share

17.09.2011. Аutor : S.R

Министарство просвете и науке на чијем челу је министар Жарко Обрадовић подвукло црту технолошких вишкова у школама. Укупно 158 наставника и учитеља мора да иде из просвете,од тога како ''Јужна Србија'' сазнаје 32 са подручија Топличког округа.

Утврђен вишак наставника

На територији Топличког округа где спадају општине Куршумлија,Прокупље и Блаце отказ ће добити тридесет два просветна радника који су технолошки вишак.

Према подацима уније синдиката просветних радника Србије и синдиката просветних радника у Нишу, у Куршумлији ће без посла остати седам просветних радника а исти број просветара отказ ће добити и у Прокупљу док ће у Блацу отказе добити чак 18 наставника који су технолошки вишак.

У Куршумлијским средњим школама ове године чак три образована профила остала су не попуњена јер нема довољно ученика,из разлога што су већ након завршене основне школе ђаци отишли на школовање у неке од већих градова.

Председник Уније синдиката просветних радника Драган Матијевић казао је да је највећи друштвени проблем Србије и образовања то што у систему има све мање ученика и навео да је за последњих 12 година из система образовања нестало око 180.000 ученика.


#   вишак   Драган Матијевић   без посла   технолошки вишак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима