Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Utvrđen višak nastavnika

rssBookmark and Share

17.09.2011. Autor : S.R

Ministarstvo prosvete i nauke na čijem čelu je ministar Žarko Obradović podvuklo crtu tehnoloških viškova u školama. Ukupno 158 nastavnika i učitelja mora da ide iz prosvete,od toga kako ''Južna Srbija'' saznaje 32 sa područija Topličkog okruga.

Utvrđen višak nastavnika

Na teritoriji Topličkog okruga gde spadaju opštine Kuršumlija,Prokuplje i Blace otkaz će dobiti trideset dva prosvetna radnika koji su tehnološki višak.

Prema podacima unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sindikata prosvetnih radnika u Nišu, u Kuršumliji će bez posla ostati sedam prosvetnih radnika a isti broj prosvetara otkaz će dobiti i u Prokuplju dok će u Blacu otkaze dobiti čak 18 nastavnika koji su tehnološki višak.

U Kuršumlijskim srednjim školama ove godine čak tri obrazovana profila ostala su ne popunjena jer nema dovoljno učenika,iz razloga što su već nakon završene osnovne škole đaci otišli na školovanje u neke od većih gradova.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević kazao je da je najveći društveni problem Srbije i obrazovanja to što u sistemu ima sve manje učenika i naveo da je za poslednjih 12 godina iz sistema obrazovanja nestalo oko 180.000 učenika.


#   višak   Dragan Matijević   bez posla   tehnološki višak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima