Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз сенку над неким добитницима, уручене награде "11 јануар"

rssBookmark and Share

Ниш 11.01.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

11. јануара 1878. године у Ниш је, после вишевековног ропства, стигла слобода. Поводом овог историјског догађаја за Град Ниш, у Светосавском дому данас је одржана свечана седница Скупштине Града на којој су Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник Скупштине Града мр Раде Рајковић уручили награде лауреатима.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Међу колективима, најпрестижније признање Града уручено је Академском фолклорном ансамблу ОРО СКЦ-а, Основној школи „Радоје Домановић“ и Националној служби за запошљавање, Филијала Ниш.

Највећа полемика нишке јавности одвија се око једног од добитника, Националне службе за запошљавање, односно нишке филијале те републичке службе?

Наиме, поставља се питање из ког разлога Комисија за доделу награда СГ Ниша, крије списак од 26 предложених кандитата?

Редакција поратла Јужна Србија Инфо, упутила је званични допис Скупштини града Ниша, да изнесе у јавност све предложене кандидате и систем одабира добитника. 

Од појединаца, награду су добили: проф. др Радослав Бубањ, дугогодишњи универзитетски професор и донедавни Ректор Универзитета у Нишу и Селомир Марковић, вишедеценијски домаћин споменика на Чегру.

Честитајући добитницима на награди и највишем градском признању, Градоначелник Булатовић је истакао да је традиција та мудрост и снага да се стварају велика и добра дела у времену у коме живимо. Стога, жртву нишких ослободитеља морамо да носимо као моралну и етичку одговорност према нашем граду, који су нам преци достојанствено у аманет оставили. Данас водимо неке друге битке које су исто тако залога за бољу будућност генерација којима ћемо предати наш град.

”Награда  „11. јануар“, која је симболично везана за Дан ослобођења, највише је признање Града Ниша које се додељује за изузетна достигнућа која чине допринос афирмацији града у привредним, друштвеним и другим секторима значајним за Град Ниш. Велика је привилегија али и одговорност бити носилац овог престижног признања, стога се као градоначелник Ниша, овогодишњим добитницима срдачно захваљујем на несебичном и пожртвованом улогу у формирању духовног и интелектуалног живота савременог Ниша”, рекао је Градоначелник Булатовић.

Да подсетиомо, за награду 11. Јануар, ове године укупно је било 26 предложених кандидата, од тога 10 колектива и 16 појединаца.

Одлуку да награду добију три колектива и два појединца донела је Комисије за награде Града Ниша, коју су чинили Градоначелник, Председник Скупштине Града, као и представници Универзитета, Војске и Цркве.

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   НСЗ (тржиште рада)   Скупштина града Ниша   Раде Рајковић   Награда 11. јануар   Радоје Домановић ОШ   Дан ослобођења   Комисија за доделу награда   Радослав Бубањ   Дан ослобођења од Турака
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима