Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ватрогасци добијају нова возила и униформе

Bookmark and Share

03.07.2018. Јужна Србија Инфо

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас да ће Министарство унутрашњих послова ове године набавити нова возила и радне и заштитне униформе за ватрогасце, како би у извршењу свакодневних задатака заштитило њихове животе и омогућило им да буду још ефикаснији у пружању помоћи грађанима...

Ватрогасци добијају нова возила и униформе

„До октобра ове године биће набављено око 3.000 нових радних униформи, а током ове године и до лета следеће Сектор за ванредне ситуације добиће око 60 нoвих возила“, рекао је Стефановић који је присуствовао завршној вежби полазника Друге класе основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица у седишту Управе за ванредне ситуације у Београду.  

Стефановић је честитао свим полазницима обуке успешно завршен курс и истакао да 30 полазника Друге класе представља део од 150 људи, колико ће ове године бити примљено у Сектор за ванредне ситуације.

„Трудићемо се да наредне године примимо исто толико људи, да широм Србије попунимо ватрогасно–спасилачке јединице и оснажимо Сектор за ванредне ситуације, како би био још ефикаснија подршка грађанима у случају поплава, пожара и свим осталим ситуацијама“, рекао је Стефановић.

Полазници Друге класе основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица приказали су вештине и способности које су стекли током обуке и успешно извели вежбу гашења пожара у згради и евакуацију повређеног лица из запаљеног стана.

По завршетку вежбе, Стефановић је оценио да су ови млади људи за три месеца обуке овладали почетним вештинама и да су спремни и способни да се већ данас са старијим и искуснијим колегама укључе у посао.

„Знање које ће стећи кроз службу помоћи ће им да постану врхунски професионалци. Честитам им на успешно завршеном курсу на свему што су показали и види се да имају велики жељу и ентузијазам да се баве овим послом, који је тежак и сложен, јер ватрогасце, као и полицајце, виђамо у најтежим и најсложенијим ситуацијама, када је грађанима потребна подршка и помоћ“, закључио је Стефановић.


#   возила   МУП РС   Небојша Стефановић   ватрогасци   униформе   сектор за ванредне ситуације   спасилачко ватрогасне службе
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима