Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико спремање Србије

rssBookmark and Share

Пирот 09.06.2012. Izvor : Agencije |

У Србији данас почела трећа волонтерска акција прикупљања отпада "Велико спремање Србије", а у оквиру кампање "Очистимо Србију", саопштило је Министарство животне средине и позвало градјане да учествују у акцији.

Лесковац: 1.000 волонтера сакупило 30 тона смећа и шута

У Лесковцу је данас око 1.000 волонтера, припадника невладиних организација и запослених у градским предузећима очистило око 10 тона смећа и 20 тона шута на двадесетак локација, а у оквиру акције "Велико спремање Србије".

У акцију, која се одвија у оквиру кампање "Очистимо Србију", укључили су се и припадници Војске Србије, који су помагали при уклањању депоније испод Светоилијског гробља, највеће депоније у Лесковцу.

Ученици су чистили своја дворишта, а запослени у Србијашумама су на две локације чистили своја газдинства.

Врање: Грађани чистили на 18 локација

Помоћник градоначелника Врања за унапредјење животне средине Срдјан Васиљевић изјавио је данас да се до 13.00 часова за акцији "Велико спремање Србије" пријавило око 700 волонтера који су сакупљали отпад на 18 локација.

Васиљевић је за агенцију Бета изјавио да је у акцији, која се одржава у оквиру кампање "Очистимо Србију", у Врању ове године било највише учесника из цивилног сектора, али да су учествовали и припадници Војске Србије.

"И неке школе у Врању су подржале акцију", додао је он.

Свим волонтерима су подељени пластични џакови и рукавице које је обезбедило Министарство животне средине, а чистило се на локацијама са којих се смеће може уклањати само ручно.

Пирот:Неколико хиљада грађана чисти општину

Неколико хиљада Пироћанаца учествује у данашњој акцији "Велико спремање Србије", а добровољци чисте локалне дивље депоније, градско купалиште, школска дворишта, шеталиште код индустријске зоне и простор око радничког насеља.

Волонтери из школа, невладиних организација и спортисти чистиће и простор на Одмаралишту Врело и око Завојског језера у парку природе Стара планина.

Заменик председника општине Пирот Бранислав Костић рекао је да је гесло акције "Великог спремања Србије" у том граду "Очистимо Пирот".

Према подацима локалних власти у акцији учествује више хиљада грађана.

 


#   Пирот   Стара планина   министарство   Бранислав Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима