Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliko spremanje Srbije

rssBookmark and Share

Pirot 09.06.2012. Izvor : Agencije |

U Srbiji danas počela treća volonterska akcija prikupljanja otpada "Veliko spremanje Srbije", a u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", saopštilo je Ministarstvo životne sredine i pozvalo gradjane da učestvuju u akciji.

Leskovac: 1.000 volontera sakupilo 30 tona smeća i šuta

U Leskovcu je danas oko 1.000 volontera, pripadnika nevladinih organizacija i zaposlenih u gradskim preduzećima očistilo oko 10 tona smeća i 20 tona šuta na dvadesetak lokacija, a u okviru akcije "Veliko spremanje Srbije".

U akciju, koja se odvija u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", uključili su se i pripadnici Vojske Srbije, koji su pomagali pri uklanjanju deponije ispod Svetoilijskog groblja, najveće deponije u Leskovcu.

Učenici su čistili svoja dvorišta, a zaposleni u Srbijašumama su na dve lokacije čistili svoja gazdinstva.

Vranje: Građani čistili na 18 lokacija

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za unapredjenje životne sredine Srdjan Vasiljević izjavio je danas da se do 13.00 časova za akciji "Veliko spremanje Srbije" prijavilo oko 700 volontera koji su sakupljali otpad na 18 lokacija.

Vasiljević je za agenciju Beta izjavio da je u akciji, koja se održava u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", u Vranju ove godine bilo najviše učesnika iz civilnog sektora, ali da su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije.

"I neke škole u Vranju su podržale akciju", dodao je on.

Svim volonterima su podeljeni plastični džakovi i rukavice koje je obezbedilo Ministarstvo životne sredine, a čistilo se na lokacijama sa kojih se smeće može uklanjati samo ručno.

Pirot:Nekoliko hiljada građana čisti opštinu

Nekoliko hiljada Piroćanaca učestvuje u današnjoj akciji "Veliko spremanje Srbije", a dobrovoljci čiste lokalne divlje deponije, gradsko kupalište, školska dvorišta, šetalište kod industrijske zone i prostor oko radničkog naselja.

Volonteri iz škola, nevladinih organizacija i sportisti čistiće i prostor na Odmaralištu Vrelo i oko Zavojskog jezera u parku prirode Stara planina.

Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić rekao je da je geslo akcije "Velikog spremanja Srbije" u tom gradu "Očistimo Pirot".

Prema podacima lokalnih vlasti u akciji učestvuje više hiljada građana.

 


#   Pirot   Stara planina   ministarstvo   Branislav Kostić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima