Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Весело у Нову годину широм Србије

Bookmark and Share

01.01.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Широм Србије грађани су, упркос веома хладној зимској ноћи, доцекали Нову 2015. годину у веселој празничној атмосфери.

Весело у Нову годину широм Србије

Иако је температура за новогодишњу ноћ била десетак степени испод нуле, то није спречило Београђане и туристе који су дошли из разних крајева земље и иностранства да нову 2015.годину дочекају на три градска трга у Београду.

Премијер Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су рано јутрос Ватрогасну бригаду Београд, где су се, упућујући честитке за Нову годину уверили да ноћ протиче мирно.

Стефановић је рекао да је новогодишња ноћ протекла мирно и без већих инцидената и интервенција, како у Београду, тако и у читавој Србији.

У Београду је највише посетилаца било на концерту испред Народне скупштине.

Уз одбројавање последњих секунди старе године небо над Београдом обасјао је величанствени ватромет који је пропратило више хиљада окупљених на концерту, али и сви Београђани који су Нову годину дочекали у ресторанима, на улици, у породичном окружењу, али и они који су Нову годину дочекали на радним местима.

Већина грађана северног дела Косовске Митровице Нову годину доцекала је у кругу породице и пријатеља, а један део најлуђу ноћ је провео у ресторанима и хотелима у којима је организован доцек.

Весело је било и у Новом Саду, Крагујевцу, Јагодини, Суботици, на Златибору...

За расположење Новосађана и њихових гостију који су одлучили да "најлуђу ноћ" дочекају на тргу постарали су се музички бендови Гарави сокак, Лав хантерси, Фрајле и Црвена јабука, уз чији концерт се ушло у Нову 2015. годину.

Према проценама званичника у Новом Саду, Нову гопдину је на улицама и трговима дочекало око 15.000 људи.

Више од 50 хиљада људи дочекало је Нову годину на Златибору, на тргу где је наступио Здравко Чолић, као и у препуним бројним златиборским хотелима и клубовима.

Мраз и веома хладно време, нису спречили ни око две хиљада Јагодинаца и становника других градова Поморавског округа, да на Градском тргу у Јагодини, уз фолк певаче Гоцу Божинсвски и Стевана Анђелковића, дочекају нову 2015. годину.

За организацију се побринула Скупштина града, која је све присутне почастила пивом Јагодинске пиваре и сендвичима пуњеним роштиљ кобасицама.

Грађани Суботице су, по изузетно хладном времену, дочекали Нову 2015. годину уз тактове валцера “На лепом плавом Дунаву” и вишеминутни ватромет.

На дочеку Нове године на централном градском тргу више стотина Суботичана забављао је Дејан Цукић и Спори ритам бенд, пре којих је наступао Вегаш шоу бенд из Мађарске.

На градском тргу Широка чаршија у Лесковцу Нову Годину је уз трубаче, групу Кербер и ватромет дочекало око хиљаду и по грађана.

Поред Лесковчана прослави на отвореном присуствовали су туристи из Бугарске, Македоније, Словеније и Републике Српске.

Скромније него ранијих година, али у свечаној атмосфери и веселом расположењу, већина Крагујевчана је 2015. годину дочекала у својим домовима, као и у хотелима и бројним ресторанима и кафићима.


#   Нова година   Србија   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Здравко Чолић   Кербер   хладно време   Скупштина града   Ана Анђелковић
@avucic @nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима