Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Воде нема у још шест власотиначких села, али се ситуација нормализује

rssBookmark and Share

Власотинце 04.12.2017. Јужна Србија Инфо

Стање у Власотинцу и пет села у којима је проглашена ванредна ситуација се нормализује. Вода из фабрике за прераду потекла је синоћ, али још увек није стигла у шест села, која се водом снабдевају из градског водовода.

Фото: Општина Власотинце
Фото: Општина Власотинце

- Потрошња је, очекивано, велика, али ми чинимо све да до краја дана нормализујемо снабдевање у свим насељеним местима – каже директор ЈКП Водовод Звонко Илић.

Он додаје да је захваљујући мобилности радника у фабрици воде и примени нових хемикалија, које се користе од јуна ове године, спречен дужи прекид у преради и дистрибуцији воде. Водостај Власине је данас, у односу на јуче, нижи за 120 цм, показују подаци РХМЗ-а.

У Штабу за ванредне ситуације додају да је пре укидања ванредне ситуације нужно да се санирају поједини инфраструктурни објекти, да се успостави комуникација људи и обезбеде домаћинства.

Према речима команданта штаба и председника општине Зорана Тодоровића, највећи проблем је сада клизиште у Месној заједници Доња Ломница.

- Клизиште је већих размера, видљиве су напрслине и објеката и тла. Општина ради пројекат за израду потпорног зида и то ће финансирати Канцеларија за управљање јавним улагањима. Покушаћемо да ту притоку Власине уредимо, односно да каналишемо те воде како не би долазило до клизања тла. Надам се да ћемо у 2018.санирати цео тај потез – каже Тодоровић.


#   Власотинце   поплава   Зоран Тодоровић   без воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима