Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војни лекари обишли мештане Алексиначких села

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor: Agencije

Мешовита артиљеријска бригада из Ниша организовала је у околини Алексинца акцију "Војни лекар на селу". Медицинска екипа обишла је села која су удаљена од домова здравља и амбуланти и прегледала стотинак мештана.

Мештани Добрујевца, села у општини Алексинац, углавном су желели да измере крвни притисак, ниво шећера у крви или ураде ЕКГ. Добрујевчани за РТС кажу да се не сећају када је оваква акција последњи пут организована у њиховом селу.

"Било би лепо кад би чешће организовали овако нешто. Има доста људи као што сам ја који немају услове да оду до лекара. Ја немам никакве приходе и ово ми много значи", рекла је мештанка Биљана Миловановић. Војни лекари обишли су и непокретне и старије мештане, међу којима и Катицу Ширкић која је оперисана од бруха. Има 84 године и већ годину дана живи без струје. Нема пензију, а њен син је незапослен.

Акцију "Војни лекар на селу" Војска је реализовала заједно са Здравственим центром из Алексинца, који је за пацијенте обезбедио потребне лекове.

Медицинска сестра Душица Динић, исто као и пацијенти, сматра да овакве акције треба организовати и чешће, јер у општини има много људи којима је потребна та врста помоћи.

"Један од наших најважнијих циљева је да помогнемо људима који су запостављени и заборављени. Уједно, на овај начин помажемо и држави и локалним самоуправама", каже за РТС пуковник Звонко Стојковић, командант Мешовите артиљеријске бригаде.

Медицинска екипа посетила је још четири села у околини Алексинца и прегледала више од стотину пацијената.


#   село   медицинска сестра   без струје   крвни притисак   Душица Динић   Звонко Стојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима