Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војска Србије и Град Прокупље раде на санирању штета од поплава

rssBookmark and Share

Прокупље 14.07.2020. Јужна Србија Инфо

Војска Србије и Град Прокупље, убрзано раде на санирању штета које су јунске поплаве нанеле путној инфраструктури на сеоском подручју, а све у циљу враћања квалитета живота на овом подручју, пре свега како би се пољопривредницима омогућио несметан рад на пољима, као и могућност да несметано пласирају своје производе купцима.

Војска Србије и Град Прокупље раде на санирању штета од поплава

-Данас машине Војске Србије раде на санирању путева на подручју села Kончић, где је Здравињска река нанела велику штету, објаснио је члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Kопривица и навео да је Здравињска река проузроковала оштећења на путевима и у селима Прекопуце и Здравиње.

Kопривица је подсетио да је и Бресничка река нанела штету на мостовима и путевима у селима Горња и Доња Бресница, затим Бресничић и Kрњи Град, где се радови на санацији пута приводе крају.

-Брзом интервенцијом Војске и локалне самоуправе, река је враћена у своје корито, а након тога се приступило санацији пута. Завршена је деоница од око 1000 метара сеоског пута Доња Бресница – Kрњи Град, пут је насут, и у току сутрашњег дана биће изваљан, нагласио је Kопривица, посебно истичући, да овај пут спаја села, али и да непосредно води до великог броја ораница и воћњака.

Према његовим речима, санирана је и деоница пута у Горњој Бресници, у дужини од 300 метара, а посебно је значајно ангажовање Војске Србије на изградњи моста у  селу Доња Бресница.


#   Прокупље   поплава   локална самоуправа   Доња Бресница   Војска Србије   Бресница   Бресничка река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима