Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Ефикаснији систем цивилне заштите

rssBookmark and Share

Врање 02.03.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Скупштине града др Дејан Тричковић организовао је пријем за припаднике снага безбедности поводом 1. марта Светског дана цивилне заштите.

Врање: Ефикаснији систем цивилне заштите

Честитајући празник он је подсетио на све активности које је локална самоуправа предузела на плану система цивилне заштите.

,,Прошле године Скупштина је усвојила Одлуку о организацији и функционисању система заштите и спасавања и цивилне заштите, и са великим задовољством истичем да смо успели да завршимо већи део посла. Именовали смо поверенике и заменике цивилне заштите, проширили круг овлашћених и оспособљених правних лица од значаја за заштиту и спасавање, сагледали стање оспособљености система јавног узбуњивања, формирали стручно-оперативне тимове по врстама, а посебан акценат смо ставили на изградњу Регионалног центра за ванредне ситуације на територији града Врања", рекао је председник Тричковић.

О значају система цивилне заштите говорио је и помоћник градоначелника Александар Томић, који се захвалио на досадашњој сарадњи оценивши је изузетном. ,,Наш циљ је да достигнемо европске стандарде, и у марту ће чланови Штаба за ванредне ситуације, као и повереници и заменици повереника цивилне заштите имати обуку. Очекује нас израда процене ризика у свим општинама Пчињског управног округа и заједничка израда Студије акустичности. Планирамо да формирамо још три ватрогасне јединице и то у Врањској Бањи, на Власинском језеру и у Пољаници", нагласио је Ведран Ташковић, начелник Одељења за ванредне ситуације. На пријему су о унапређењу система цивилне заштите говорили и начелник Полицијске управе Врање Игор Живковић и начелник Центра Министарства одбране мајор Игор Милановић. Шеф Одсека цивилне заштите Никола Димитријевић презентовао је све реализоване активности на нивоу Републике Србије и Пчињском управном округу и најавио нове, попут формирање још једног вода за заштиту од пожара, тренинге и учешће у изради Националног плана заштите и спасавања.


#   Врање   Дејан Тричковић   локална самоуправа   безбедносне снаге   Војска Србије   Игор Живковић   Игор Милановић   Ведран Ташковић   цивилна заштита
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима