Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању још 289 станова за безбедњаке, у Србији 7.950

rssBookmark and Share

Врање 08.09.2020. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Ана Брнабић, обишла је данас, заједно са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, новоизграђене станове за припаднике служби безбедности у Врању.

У Врању још 289 станова за безбедњаке, у Србији 7.950

Брнабић је том приликом истакла да овај пројекат, за који је иницијативу дао председник Републике Александар Вучић, има шири ефекат на друштво.

Обезбедили смо посао за наш грађевински сектор. На готово свим градилиштима станоградње раде домаћа предузећа и минимум 80 одсто материјала је пореклом из Србије, објаснила је премијерка.

Такође, успели смо да ревитализујемо делове града који су били запуштени, те су и касе локалних самоуправа богатије, указала је она и додала да је дат подстрек и за развој угоститељства и других грана привреде.

Брнабић је исказала захвалност свим припадницима служби безбедности и њиховим породицама на пожртвовању како би грађани Србије били безбедни.

Михајловић је прецизирала да је у Врању до сада завршено 186 станова, док ће до краја 2022. године бити готово 7.950 стамбених јединица у седам градова у Србији, у које ће Влада уложити 290 милиона евра.

Она је истакла да се данас гради 5.500 станова, додавши да се тиме припадницима служби безбедности обезбеђује дом, али и помажу наше грађевинске компаније које изводе радове.

Михајловић је додала да домаће српске компаније производе и опрему која се користи у овим становима, те да је важно да у овим изазовним временима учинимо све да грађевинарство иде даље и да сви имамо посла.

Поред улагања у станоградњу и комуналну инфраструктуру, улажемо и у путеве. Завршили смо Коридор 10, градимо нове ауто-путеве и пруге, као и нове аеродроме и то са једним циљем – да људи остану да живе у Србији, закључила је потпредседница Владе.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић објаснио је да су ови станови, поред војске, намењени и полицији, борцима, војним инвалидима и члановима породица палих бораца.

Ђорђевић је рекао да је у плану да се државни пројекат станоградње прошири и на лекаре, медицинско особље и младе брачне парове, што ће допринети подстицању младих да остану у својој земљи и стварају породице.

Он је указао на то да се значајно улаже у унапређење положаја бораца, војних инвалида и чланова породица палих бораца, што представља доказ да знамо да ценимо оне који су се борили за нашу земљу.

Ово је само један корак ка циљу који је пред нама, а то је обезбеђивање бољих услова за живот наших грађана. Наставићемо да радимо на свим пољима како бисмо остварили тај задатак, поручио је министар.


#   Врање   МУП РС   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   станови   Ана Брнабић   коридор 10   Зоран Ђорђевић   безбедносне снаге   Војска Србије
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима