Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Vranju još 289 stanova za bezbednjake, u Srbiji 7.950

rssBookmark and Share

Vranje 08.09.2020. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Ana Brnabić, obišla je danas, zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, novoizgrađene stanove za pripadnike službi bezbednosti u Vranju.

U Vranju još 289 stanova za bezbednjake, u Srbiji 7.950

Brnabić je tom prilikom istakla da ovaj projekat, za koji je inicijativu dao predsednik Republike Aleksandar Vučić, ima širi efekat na društvo.

Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor. Na gotovo svim gradilištima stanogradnje rade domaća preduzeća i minimum 80 odsto materijala je poreklom iz Srbije, objasnila je premijerka.

Takođe, uspeli smo da revitalizujemo delove grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije, ukazala je ona i dodala da je dat podstrek i za razvoj ugostiteljstva i drugih grana privrede.

Brnabić je iskazala zahvalnost svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama na požrtvovanju kako bi građani Srbije bili bezbedni.

Mihajlović je precizirala da je u Vranju do sada završeno 186 stanova, dok će do kraja 2022. godine biti gotovo 7.950 stambenih jedinica u sedam gradova u Srbiji, u koje će Vlada uložiti 290 miliona evra.

Ona je istakla da se danas gradi 5.500 stanova, dodavši da se time pripadnicima službi bezbednosti obezbeđuje dom, ali i pomažu naše građevinske kompanije koje izvode radove.

Mihajlović je dodala da domaće srpske kompanije proizvode i opremu koja se koristi u ovim stanovima, te da je važno da u ovim izazovnim vremenima učinimo sve da građevinarstvo ide dalje i da svi imamo posla.

Pored ulaganja u stanogradnju i komunalnu infrastrukturu, ulažemo i u puteve. Završili smo Koridor 10, gradimo nove auto-puteve i pruge, kao i nove aerodrome i to sa jednim ciljem – da ljudi ostanu da žive u Srbiji, zaključila je potpredsednica Vlade.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević objasnio je da su ovi stanovi, pored vojske, namenjeni i policiji, borcima, vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca.

Đorđević je rekao da je u planu da se državni projekat stanogradnje proširi i na lekare, medicinsko osoblje i mlade bračne parove, što će doprineti podsticanju mladih da ostanu u svojoj zemlji i stvaraju porodice.

On je ukazao na to da se značajno ulaže u unapređenje položaja boraca, vojnih invalida i članova porodica palih boraca, što predstavlja dokaz da znamo da cenimo one koji su se borili za našu zemlju.

Ovo je samo jedan korak ka cilju koji je pred nama, a to je obezbeđivanje boljih uslova za život naših građana. Nastavićemo da radimo na svim poljima kako bismo ostvarili taj zadatak, poručio je ministar.


#   Vranje   MUP RS   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   stanovi   Ana Brnabić   koridor 10   Zoran Đorđević   bezbednosne snage   Vojska Srbije
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima