Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladin "lex specialis": Izgradnja stanova u Vranju počinje u avgustu

rssBookmark and Share

Vranje 10.05.2018. Južna Srbija Info

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojila Nacrt posebnog zakona o gradnji stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti, koji će omogućiti da u avgustu u Vranju počne izgradnja prvih stanova za pripadnike ovih službi.

Vladin "lex specialis": Izgradnja stanova u Vranju počinje u avgustu

“Nacrt zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usaglašen je sa svim ministarstvima i posle današnjeg usvajanja na Vladi očekujem da se iduće nedelje nađe pred poslanicima u Skupštini”, rekla je Mihajlovićeva tokom obilaska radova na izgradnji naselja Zemunske kapije, koje Građevinska direkcija Srbije gradi u Zemunu.

Mihajlovićeva je rekla da će se stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, po ceni od najviše 500 evra po kvadratu, graditi prvo u Vranju, Kraljevu i Nišu, gde su već spremne lokacije.

"Krajem avgusta možemo očekivati početak radova u Vranju i Kraljevu, kao i u Nišu, gde su potpuno pripremljene lokacije. Za Beograd čekamo da se konstituiše nova gradska vlast, pa da počnemo razgovore o tome", dodala je ona.

U prvoj fazi projekta, u predloženih šest gradova u Srbiji predviđeno je da se izgradi ukupno 1.578 stanova, i to po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu, 188 u Nišu, 190 u Vranju i po 200 u Kraljevu i Kragujevcu.


#   Vranje   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   stanovi   nacrt zakona   Ministarstvo građevinarstva   bezbednosne snage   Vojska Srbije
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima