Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вредна донација за КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 07.06.2011. Телеком Србија

Српска телекомуникациона компанија наставља хуманитарне активности. Клиничком центру у Нишу донација већа од милион динара. Отворена нова пословница Телекома у Нишу.

Вредна донација за КЦ Ниш

Захваљујући вредној донацији Телекома Србија, данас је отворено новоопремљено дечије хемато-онколошко одељење на Клиници за интерне дечије болести Клиничког центра Ниш чиме су унапређени услови за лечење деце оболеле од рака.

Донацијом Телекома Србија већом од милион динара набављена је нова медицинска опрема и реконструисано је дечије хемато-онколошко одељење. Међу донираном опремом су и прецизни уређаји за пријем терапије којима је побољшан и олакшан свакодневни рад са најмлађим пацијентима.

"На одељењу на годишњем нивоу имамо око 300 хоспитализација од чега 30-ак новодијагностикованих малигнитета. Лечење малигнитета код деце је дуготрајно, у великом броју случајева траје и до две године. Донација опреме за наше одељење је од велике важности, јер је реч о веома прецизним уређајима за пријем терапије који су неопходни у свакодневном раду са овим пацијентима", навела је др Весна Богићевић, заменик директора Клинике за интерне болести Клиничког центра Ниш.

За подршку Киници за интерне дечије болести, Телекому Србија обратило се Национално удружење родитеља деце оболеле од рака чији су оснивачи родитељи излечене и преминуле деце, медицинско особље са хемато-онколошких одељења и волонтери који су препознали потребу за системском и ефикасном подршком родитељима деце оболеле од рака.

"Веома нам је важно то што су наши пријатељи из Телекома препознали нашу мисију у побољшању квалитета лечења малишана на хематоонколошким одељењима у целој земљи. Оно што је наш циљ, а реално и велика потреба, јесте да се изједначе услови лечења на свим одељењима. Велики корак у том правцу је направљен захваљијући овој донацији Телекома", истакао је Тодор Манчић, председник Националног удружења родитеља деце оболеле од рака "Нурдор".

Приликом посете Клиници за интерне дечије болести, Милица Марковић, директорка Сектора за ПР Телекома Србија обрадовала је децу поклонима:

"Са великим задовољством смо се одазвали позиву удружења Нурдор са жељом да овим малишанима помогнемо у њиховој највећој животној борби, борби за здравље. Наша идеја водиља је била да им омогућимо шансу за бољу и извеснију будућност, због чега позивамо и остале компаније да помогну унапређењу услова лечења у болницама".

Посети је присуствовао и Владимир Лучић, директор Дирекције за комерцијалне послове Телекома Србија који је том приликом најавио даље планове за подршку Клиничком центру у Нишу: "Поред донације која је већ реализована, планирамо и да уведемо бесплатни бежични интернет и обезбедимо деци два лаптопа како би им болнички дани протекли брже уз комуникацију са својим пријатељима".

Телеком Србија као национална компанија настоји да равномерно улаже у локалне заједнице, у пројекте који имају за циљ побољшање услова живота свих грађана.

Истовремено, компанија настоји да омогући једнак квалитет услуге свим својим корисницима отварањем модернизованих пословница широм Србије. Тако је данас у Нишу отворена нова пословница у којој ће грађанима на располагању бити обједињена услуга мобилне, фиксне телефоније и мултимедијалних сервиса на једном месту, као и бројне друге погодности. Током промотивног периода до 22. јуна 2011, кориснике мт:с-а у Нишу који посете новоотворену пословницу, очекују бројне погодности.


#   Ниш   волонтери   Телеком Србија   интернет   Дечије хемато-онколошко одељење   бежични интернет   медицинска опрема
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима