Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Узми рачун и победи": За Прокупље бесплатни интернет

rssBookmark and Share

Прокупље 20.04.2017. Јужна Србија Инфо

Општина Прокупље, као једна од дванаест општина у Србији чији су грађани били најактивнији у наградној игри „Узми рачун и победи,“ добила је од Републике Србије бесплатну интернет зону, као награду за допринос у сузбијању сиве економије.

"Узми рачун и победи": За Прокупље бесплатни интернет

Реч је о наградама у виду вај-фај зона са бесплатним интернетом током 15 месеци које ће у награђеним општинама инсталирати Телеком Србија у року од 90 дана, након одабира најповољније локације. Интернет преко „вај-фај дрвета „ моћи ће да се користи у кругу од 150 метара и омогућава повезивање до 300 корисника, а опремљено је и прикључцима за пуњење мобилних телефона и ЛЕД осветљењем, тако да ће представљати прави украс тргова и паркова. 

Признања најактивнијим општинама уручио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић, који је том приликом истакао да је јачање свести грађана о личној одговорности велики успех ове наградне игре, као и  директан приход републичког буџета у износу од преко девет милиона евра.

Ожеговић је такође додао да ће пет првопласираних општина добити по 20.000 евра у динарској противвредности које је издвојила Влада Републике Србије за опремање или реконструкцију објеката од општег интереса, као што су школе, болнице, вртићи или друге јавне установе. Одлуку о томе који пројекти ће бити реализовани донеће грађани  гласањем путем општинског сајта.

Наградну игру „Узми рачун и победи“ подржала је компанија „Телеком Србија“ заједно са НАЛЕД-ом, кроз обезбеђивање дела награда и за грађане и за локалне самоуправе.

- Сматрамо да сузбијање сиве економије унапређује сигурност грађана и представља предуслов бољег животног стандарда, рекао је  директор „Телеком Србија“ Предраг Ћулибрк и додао да је „вај-фај“ дрво производ домаће памети, инжењера и конструктора „Телекома“ и домаћих партнерских фирми.

.

Коментара: 0


#   Прокупље   Пореска управа   НАЛЕД   Влада Републике Србије   Телеком Србија   интернет   награда   Министарство правде   Министарство локалне самоуправе   Општина Прокупље   државни секретар   бежични интернет   Предраг Ћулибрк   Узми рачун и победи (наградна игра)   Жељко Ожеговић
@NALED_SERBIA @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима