Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Uzmi račun i pobedi": Za Prokuplje besplatni internet

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.04.2017. Južna Srbija Info

Opština Prokuplje, kao jedna od dvanaest opština u Srbiji čiji su građani bili najaktivniji u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi,“ dobila je od Republike Srbije besplatnu internet zonu, kao nagradu za doprinos u suzbijanju sive ekonomije.

"Uzmi račun i pobedi": Za Prokuplje besplatni internet

Reč je o nagradama u vidu vaj-faj zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci koje će u nagrađenim opštinama instalirati Telekom Srbija u roku od 90 dana, nakon odabira najpovoljnije lokacije. Internet preko „vaj-faj drveta „ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem, tako da će predstavljati pravi ukras trgova i parkova. 

Priznanja najaktivnijim opštinama uručio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović, koji je tom prilikom istakao da je jačanje svesti građana o ličnoj odgovornosti veliki uspeh ove nagradne igre, kao i  direktan prihod republičkog budžeta u iznosu od preko devet miliona evra.

Ožegović je takođe dodao da će pet prvoplasiranih opština dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Republike Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekata od opšteg interesa, kao što su škole, bolnice, vrtići ili druge javne ustanove. Odluku o tome koji projekti će biti realizovani doneće građani  glasanjem putem opštinskog sajta.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ podržala je kompanija „Telekom Srbija“ zajedno sa NALED-om, kroz obezbeđivanje dela nagrada i za građane i za lokalne samouprave.

- Smatramo da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlja preduslov boljeg životnog standarda, rekao je  direktor „Telekom Srbija“ Predrag Ćulibrk i dodao da je „vaj-faj“ drvo proizvod domaće pameti, inženjera i konstruktora „Telekoma“ i domaćih partnerskih firmi.

.


#   Prokuplje   Poreska uprava   NALED   Vlada Republike Srbije   Telekom Srbija   internet   nagrada   Ministarstvo pravde   Ministarstvo lokalne samouprave   Opština Prokuplje   državni sekretar   bežični internet   Predrag Ćulibrk   Uzmi račun i pobedi (nagradna igra)   Željko Ožegović
@NALED_SERBIA @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima