Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Неће бити Европрајда, нећемо мењати одлуку

Bookmark and Share

30.08.2022. Танјуг, РТС

Председник Вучић је рекао да је донета одлука да неће бити Европрајда и да она неће бити мењана. "Управо смо донели одлуку да се не одржи парада. Може да зове Бајден мене или Брнабићеву, кога ког, могу звати Путин или Ердоган, неће бити промене одлуке", подвукао је Вучић.

РТС Screenshot - Танјуг
РТС Screenshot - Танјуг

Председник је поручио да је о тој манифестацији разговарао и са министром унутрашњих послова, као и са премијерком Аном Брнабић, те да су се сагласили да је зарад очувања мира у земљи најбоље да се Европрајд не одржи.

Такође, Вучић је рекао да се о томе разговарало и са онима који подржавају Европрајд, као и са онима који су против њега.

Рекао је да разуме странце који се овде боре за своје интересе, али да не разуме људе из Србије који кажу да хоће баш да се прошетају и да виде да ли ће држава да их заштитити.

Вучић је рекао да "испада да држава треба да пусти хулигане да их пребију, како би онда могли да кажу како су били у праву када су рекли да држава није хтела да их заштити".

Поводом најава организатора Параде и дела опозиције да ће упркос забрани шетати Београдом, Вучић је рекао да ће одлука Владе о забрани бити поштована и да се нико не игра са одлуком државе.

Вучић је додао да држава није срећна због забране тог скупа и још једном истакао да држава има сада важније проблеме, као што су КиМ и енергетика.

"Када имате све те проблеме и притиске око увођења санкција Русији, а знамо да не доносе ништа добро на нашем примеру јер смо били жртве тих санкција. Када све то имате долази до екстремизације политичке сцене, опозиција хоће у протесте зато што ће да буде забрањен Прајд, а неки су протестовали зато што није забрањен. И једни и други су протестовали против државе", нагласио је Вучић.

"Потребан нови блок пристојне и нормалне Србије"

Вучић је поручио да треба да покушамо да будемо нормални када је реч о питању Параде, према тих седам до 10 одсто људи који су наши грађани.

"И о њима морамо да бринемо и то су наши браћа и сестре и да и њима кажемо – не морате баш увек прст у око да убодете свакоме да бисте доказивали нешто да јесте".

Вучић истиче да мора да се заштити нормалност у Србији и да зато држава неће дозволити никакво насиље, било о којој страни да је реч, и оних који су против и за одржавање Параде.

Каже да разуме странце који имају ту свој интерес, али да не разуме домаће политичаре и странке који се директно боре против интереса Србије.

"Важно ће зато бити да формирамо блок нормалности и пристојности – Српски блок. Не мислим национално већ и грађански и национално и блок пристојности који ће да се супротстави и једнима и другима", поручио је Вучић.


#   ЕУ   Александар Вучић   Геј парада   Парада поноса   Еуропрајд
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима