Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинари коначно изашли из блокиране зграде Председништва, након ванредног обраћања председника Вучића

Bookmark and Share

17.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Новинареске екипе које су извештавале са ванредног обраћања председника Александра Вучића, након неког времена и уз велико обезбеђење изашле су на један од излаза зграде Председништва, која је практично блокирана демонстрантима, предвођеним делом лидера опозиције. На Андрићевом венцу и даље се налазе демонстранти и лидери опозиције који се смењују и говоре са импровизоване камион-бине.

Новинари коначно изашли из блокиране зграде Председништва, након ванредног обраћања председника Вучића

Као је синоћ најваио, један од лидера "Заједно за Србију", Бошако Обрадовић, демонстарнти су се данас у 12 часова, окупили испред зграде Председништва у Београду, захтевајући смену власти, када су практично и блокирани сви улази у саму зграду. 

Нешто касније, органи реда су "одблокирали" један од излаза из зграде на Андићевом венцу, на који су изашле новинарске екипе.

Вучић о погрому на КиМ и упаду у РТС..

Председник Србије обратио се јавности из зграде Председништва. Александар Вучић говорио је о погрому Срба ка Косову и Метохији и напретку земље, а већи део обраћања посветио је упаду демонстраната и дела опозиције у зграду РТС-а. У позадини су се чуле пиштаљке демонстраната који су се окупили на Андрићевом венцу.

Александар Вучић је ванредно обраћање јавности почео подсећањем на погром Срба на Косову и Метохији, 17. марта 2004. године.

Србија ће заштитити свој народ, уколико они који треба да га чувају тај посао не обаве.

"Желимо да наставимо дијалог, али плашим се да неки други показују да неће наставак", рекао је Вучић.

Истиче да је за Београд компромис најбоље решење, али напомиње да је Србија одлучна да сачува свој национални интерес.

Поводом упада демонстраната и дела опозиције у зграду РТС-а, Вучић је рекао да је држава месецима ћутала, али да неће дозволити никоме да насиљем угрожава било кога.

Оштро је критиковао уношење моторне тестере у зграду јавног сервиса, а лидере опозиције који су учествовали у јучерашњем упаду у зграду РТС-а назвао их "фашистама" и "тајкунима".

"Није њима мета ни РТС ни неко други, мета им је тај који може у лице да им каже да су лопуже, тај који се не плаши да им каже шта су све опљачкали", рекао је Вучић.

"Сви који су учествовали у насиљу, и синоћ и било кад у будућности, одговараће пред законом", рекао је Вучић и истакао да људи могу да протестују и да гласају, али да насиље у Србији није дозвољено.

"Из Србије послата слика коју ми не желимо да шаљемо", рекао је Вучић и истакао да је поносан на полицију.

Новинарима РТС-а поручио је да могу да се осећају безбедно и да ће моћи слободно да раде у својој згради.

Навео је и да је добио информацију да се народ на Косову и Метохији окупља, јер жели да крене у Београд да га брани.

"Нема потребе да ме брани било ко. Никада неће фашистички лидер Бошко Обрадовић и тајкун Драган Ђилас владати овом земљом", рекао је Вучић.

Поновио је да је спреман да разговара са свим грађанима, али да са представницима опозиције неће да разговара, чак ни сада, када му је, како каже, живот угрожен.


#   председник   МУП РС   Александар Вучић   РТС   Драган Ђилас   Бошко Обрадовић   медији   председник Србије   демонстрације   Заједно за Србију
@avucic @rts_vesti @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима