Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Део опозиције блокира улазе у РТС

Bookmark and Share

13.12.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Присталице Савеза за Србију окупиле су се у подне испред улаза у зграду Радио-телевизије Србије, и како су најавили блокирати сва три улаза у зграду Јавног сервиса. Најаву блокаде осудили су руководство РТС-а и новинарска удружења.

Фото: РТС
Фото: РТС

Окупљени су блокирали сва три улаза у РТС, из Таковске, Абердареве и улаз ПЕЦ.

Међу окупљенима су лидери СзС Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Борко Стефановић, Мариника Тепић, Никола Јовановић... 

Вук Јеремић је рекао да су се на овај потез одлучили јер, како је навео, "РТС у последњих осам година не ради свој посао" и да су дошли како би скренули пажњу јавности да Јавни сервис треба битно другачије да се односи према професији.

"Не можете ми рећи да грађане не занима шта се дешава", рекао је Јеремић и позвао раднике РТС-а да професионално обављају свој посао. 

"Ово је зграда која блокирала могућност да у њу уђу истина и правда, блокирала могућност да грађани Србије чују Александра Обрадовића, Марију Лукић, Милана Јовановића, да чују о многим лошим стварима које се у овој земљи дешавају. Да чују Миодрга Марића, академика Теодоровића, да чују оно што је нормална ствар, не само политичаре", рекао је Драган Ђилас. 

Према његовим речима, одговор на то је –  да ако у ову зграду не може да уђе ниједна истина, онда бар осам сати да не уђе и нико други. 

Испред улаза у Таковској улици приметно је присуство полиције, али не у великом броју, а догађај прате бројне медијске екипе.

Руководство РТС-а на најављену блокаду реаговало је јуче саопштењем. 

У последњих годину дана запослени на РТС-у изложени су притисцима због којих повремено нису у могућности да свој посао обављају на професионалан начин.
Није реч о вербалним критикама које су за медијски јавни сервис у Србији уобичајене, иако су често неоправдане, непримерене и увредљиве.

Реч је о акцијама дела политичке јавности у Србији које прелазе границу пристојног грађанског понашања и политичког деловања. У саопштењу се подсећа да се запослени на јавном сервису физички спречавају у обављању посла, а имовина РТС-а се оштећује и уништава.

Зато РТС апелује на целокупну политичку јавност Србије и света, као и на и домаће и међународне медијске организације и удружења, да овакво понашање осуде, а подстрекаче и виновнике уразуме, уколико је то могуће, да не буде касно.

Посебно је неприхватљиво и опасно иницирање талачке кризе, што је прави опис блокаде којој су изложени сви који се затекну у згради.

Ко то ради не треба да очекује да ће РТС да му отвори простор за промовисање таквих политичких идеја, насилничког понашања и позивања на кршење закона.

Коментара: 0


#   НУНС   РТС   Драган Ђилас   Бошко Обрадовић   медији   политика   УНС   Вук Јеремић   Савез за Србију
@rts_vesti @jeremic_vuk @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима