Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deo opozicije blokira ulaze u RTS

Bookmark and Share

13.12.2019. RTS, Južna Srbija Info

Pristalice Saveza za Srbiju okupile su se u podne ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, i kako su najavili blokirati sva tri ulaza u zgradu Javnog servisa. Najavu blokade osudili su rukovodstvo RTS-a i novinarska udruženja.

Foto: RTS
Foto: RTS

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza u RTS, iz Takovske, Aberdareve i ulaz PEC.

Među okupljenima su lideri SzS Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Nikola Jovanović... 

Vuk Jeremić je rekao da su se na ovaj potez odlučili jer, kako je naveo, "RTS u poslednjih osam godina ne radi svoj posao" i da su došli kako bi skrenuli pažnju javnosti da Javni servis treba bitno drugačije da se odnosi prema profesiji.

"Ne možete mi reći da građane ne zanima šta se dešava", rekao je Jeremić i pozvao radnike RTS-a da profesionalno obavljaju svoj posao. 

"Ovo je zgrada koja blokirala mogućnost da u nju uđu istina i pravda, blokirala mogućnost da građani Srbije čuju Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić, Milana Jovanovića, da čuju o mnogim lošim stvarima koje se u ovoj zemlji dešavaju. Da čuju Miodrga Marića, akademika Teodorovića, da čuju ono što je normalna stvar, ne samo političare", rekao je Dragan Đilas. 

Prema njegovim rečima, odgovor na to je –  da ako u ovu zgradu ne može da uđe nijedna istina, onda bar osam sati da ne uđe i niko drugi. 

Ispred ulaza u Takovskoj ulici primetno je prisustvo policije, ali ne u velikom broju, a događaj prate brojne medijske ekipe.

Rukovodstvo RTS-a na najavljenu blokadu reagovalo je juče saopštenjem. 

U poslednjih godinu dana zaposleni na RTS-u izloženi su pritiscima zbog kojih povremeno nisu u mogućnosti da svoj posao obavljaju na profesionalan način.
Nije reč o verbalnim kritikama koje su za medijski javni servis u Srbiji uobičajene, iako su često neopravdane, neprimerene i uvredljive.

Reč je o akcijama dela političke javnosti u Srbiji koje prelaze granicu pristojnog građanskog ponašanja i političkog delovanja. U saopštenju se podseća da se zaposleni na javnom servisu fizički sprečavaju u obavljanju posla, a imovina RTS-a se oštećuje i uništava.

Zato RTS apeluje na celokupnu političku javnost Srbije i sveta, kao i na i domaće i međunarodne medijske organizacije i udruženja, da ovakvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno.

Posebno je neprihvatljivo i opasno iniciranje talačke krize, što je pravi opis blokade kojoj su izloženi svi koji se zateknu u zgradi.

Ko to radi ne treba da očekuje da će RTS da mu otvori prostor za promovisanje takvih političkih ideja, nasilničkog ponašanja i pozivanja na kršenje zakona.


#   NUNS   RTS   Dragan Đilas   Boško Obradović   mediji   politika   UNS   Vuk Jeremić   Savez za Srbiju
@rts_vesti @jeremic_vuk @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima