Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За рубрику "Веровали или не": Четврти пут са "уклете" пруге Ниш - Зајечар склизнуле цистерене са опасним материјама!

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

"Да није са ризиком, било би духовито", тако Нишлије размишљају и на посебан-јужњачки начин, препричавају данашњи догађај о "уклетој" прузи, када су поново, по четврти пут за месец дана на истој прузи, скоро на истом месту, исклизнули вагони-цистерне са опасним материјама.

За рубрику "Веровали или не": Четврти пут са "уклете" пруге Ниш - Зајечар склизнуле цистерене са опасним материјама!

Да места има за црни хумор, је и вест да се овај пут, све десило на затвореној прузи.

Из "Инфраструктуре железнице", потврђују да је прошле ноћи, код станице Матејевац на прузи Ниш-Зајечар, из шина склизнуо теретни воз, који је превозио три цистерне са амонијаком и додају, да су током данашњег дана цистерне враћене на пругу, а потом и одвежене.

Три +1 исклизнућа за месец дана

Након три случја исклизнућа вагона цистерни са опасним материјама код Ниша и Сврљига у периоду од месец дана, негодовања мештана села Јасеновик и претњи блокадом пруге, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, наложило је да се обустави железнички саобраћај на прузи Ниш-Зајечар до завршетка реконструкције ове пруге.

Најпознатији је први случај исклизнућа вагона, код села Јасеновик, када су на више од 24 сата евакусиани сви мештани и домаће животиње.


#   Ниш   саобраћај   пруга   воз   цистерне   Горњи Матејевац   Железничар РК   24 сата   инфраструктура   Министарство грађевинарства   домаће животиње
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима