Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za rubriku "Verovali ili ne": Četvrti put sa "uklete" pruge Niš - Zaječar skliznule cisterene sa opasnim materijama!

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2019. Z.S. Južna Srbija Info

"Da nije sa rizikom, bilo bi duhovito", tako Nišlije razmišljaju i na poseban-južnjački način, prepričavaju današnji događaj o "ukletoj" pruzi, kada su ponovo, po četvrti put za mesec dana na istoj pruzi, skoro na istom mestu, iskliznuli vagoni-cisterne sa opasnim materijama.

Za rubriku "Verovali ili ne": Četvrti put sa "uklete" pruge Niš - Zaječar skliznule cisterene sa opasnim materijama!

Da mesta ima za crni humor, je i vest da se ovaj put, sve desilo na zatvorenoj pruzi.

Iz "Infrastrukture železnice", potvrđuju da je prošle noći, kod stanice Matejevac na pruzi Niš-Zaječar, iz šina skliznuo teretni voz, koji je prevozio tri cisterne sa amonijakom i dodaju, da su tokom današnjeg dana cisterne vraćene na prugu, a potom i odvežene.

Tri +1 iskliznuća za mesec dana

Nakon tri slučja iskliznuća vagona cisterni sa opasnim materijama kod Niša i Svrljiga u periodu od mesec dana, negodovanja meštana sela Jasenovik i pretnji blokadom pruge, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Najpoznatiji je prvi slučaj iskliznuća vagona, kod sela Jasenovik, kada su na više od 24 sata evakusiani svi meštani i domaće životinje.


#   Niš   saobraćaj   pruga   voz   cisterne   Gornji Matejevac   Železničar RK   24 sata   infrastruktura   Ministarstvo građevinarstva   domaće životinje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima