Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Brzim vozom od Niša do Beograda 200 kilmetara na sat

rssBookmark and Share

Niš 30.07.2020. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će radovi na modernizaciji pruge Beograd-Niš započeti 2021. godine.

Foto: TV Prva screenshot
Foto: TV Prva screenshot

“Kao što već radimo modernizaciju pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, tako ćemo graditi i brzu prugu od Beograda do Niša, za brzinu do 200 kilometar na sat. Ta pruga se nalazi na železničkom Koridoru 10, koji je važan tranzitni koridor. Kao što smo završili auto-put, tako sada želimo da imamo i potpuno modernizovanu prugu na istom pravcu”, rekla je Mihajlovićeva za TV Prvu.

Ona je dodala da se vrednost projekta, na kojem Srbija sarađuje sa kineskom kompanijom CRBC, procenjuje na oko dve milijarde evra. „Kad govorimo o finansiranju, videćemo da li će se gradnja finansirati kroz neku vrstu preferencijalnog kredita, jer inače postoji takva saradnja sa NR Kinom na infrastrukturnim projektima”, dodala je Mihajlovićeva.

Govoreći o bezbednosti putnih prelaza, Mihajlovićeva je rekla da će oko 10 miliona evra biti uloženo u povećanje bezbednosti upravo u ovoj oblasti.

“Svaki prelaz je i sada obezbeđen rampama ili obeležen saobraćajnim znacima, ali moramo stalno da apelujemo na ljude da poštuju saobraćajne znake. Nije važno da li ste pešak ili vozite automobil, vodite računa o saobraćajnim znacima, zaustavite se pre prelaza. Tragedija je svaki put kad neko bude i povređen, a kamoli kad neko izgubi život”, navela je Mihajlovićeva.

Komentara: 0


#   Niš   Železnice Srbije   Zorana Mihajlović   pruga   voz   Kina   Ministarstvo građevinarstva
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima